Schoorsteenrenovatie

Schoorstenen hebben vaak voegen die aan het verzanden zijn (voegen worden poreus). Dit kan lekkage tot gevolg hebben.

De buitenkant van de schoorsteen kan vaak nog prima gerenoveerd worden door de oude voeg eruit te hakken de schoorsteen te reinigen en opnieuw te voegen. Eventuele loszittende stenen kunnen over het algemeen weer opnieuw vastgemetseld worden. Na het opnieuw voegen en eventueel impregneren van uw schoorsteen, kan uw schoorsteen weer vele jaren mee.

Bij het impregneren van uw schoorsteen wordt zorgvuldig een vloeistof aangebracht op het metselwerk en de voegen. Hierdoor zal de schoorsteen geen vocht meer opnemen waardoor de kans op vorstschade aanzienlijk afneemt. De kans op scheuren of afbreken van de stenen is hiermee tot een minimum gereduceerd.

Ook de bovenplaat van uw schoorsteen zal in veel gevallen toe zijn aan renovatie. De meeste oude schoorstenen hebben een gecementeerde bovenplaat die door weersinvloeden, zoals vocht en vorst, na een aantal jaren scheuren gaat vertonen. De beste en meest eenvoudige oplossing is om de bovenplaat te behandelen met zilvercoating, zodat vocht geen kans meer krijgt.

Schoorsteenrenovatie - Banner